A páratartalom és a horkolás összefüggése.

A horkolás egy igencsak kellemetlen rémálom mind a horkoló, továbbá az örökké kialvatlan párja, vagy annak elszenvedője számára. 

A horkolás kialvatlansághoz vezethet mindkét fél számára, a hosszú távú kialvatlanság  pedig ingerlékenységhez, kimerültséghez, koncentráció hiányhoz, gyakori fejfájáshoz és egy egyéb betegségekhez.

A horkolást a szájban és a torokban található izmok ellazulása okozza. Ezek az izmok ilyenkor annyira ellazulnak, hogy blokkolják a légcsatornákat. Rezegnek, bármikor csak  levegő halad át a torkon, így egy szokatlan, rezgő hangot, a horkolást eredményezi.

Legfőbb okai:

– Allergia

– Felsőléguti megbetegedés

– Elhízottság

– Mandula megnagyobbodás

– Orrpolip

Az ideális páratartalom egy lakásban 40-60% között mozog. A száraz levegő általánosságban orrdugulást okozhat, valamint felerősítheti az allergiás tüneteket, amik szintén horkoláshoz vezethetnek az éjszakai alvás folyamán. A páratartalom kisebb növekedése is már segíthet megnyugtatni a légutakat, ezáltal csökkentve a gyulladást, és megállítani a horkolást. Fontos azonban megemlíteni, hogy a lakásban lévő túl magas páratartalom sem egészséges, ugyanis elősegíti a atkák és más káros allergének elszaporodását.

Párásítás a horkolás ellen.

A párás levegő nem csak bőrünknek fontos, hogy télidőben is puha maradjon, de a horkolás kezelésében is nagyszerűen segíthet. A száraz levegő ugyanis irritálhatja az orrnyálkahártyát és a torkunkat, így ha a légutak szöveteinek duzzadása okozza a horkolást, úgy abban a párásító kiegészítő támogatást nyújthat.

Ha a horkolás hátterében nátha vagy orrdugulás áll, érdemes egy hidegpárásító aroma diffúzor készüléket elhelyezni a hálószobába éjszakára. 

Az aroma diffúzor működése, és hatása a horkolásra

Az ultrahangos párásítók hideg ködöt hoznak létre egy membrán segítségével, nagy frekvencián rezegve. Ennek eredményeként a víz kis cseppecskékre bomlik, amelyek vízgőzzé alakulnak és egy ventilátor segítségével a levegőbe jutnak. Amint szétszóródik a képződött köd szinte azonnal hűvösebb, nedvesebb környezetet hoz létre.(Ez full másolt)

Az ultrahangos párásító hatékonyságát általános teljesítménye és technológiai előnyei teszik lehetővé. Egyedülálló kialakításuk és technológiájuk biztosítja, hogy évekig egészséges, tisztított levegőt kínáljanak.(Ez full másolt)

Az Aroma diffúzorok, avagy az ultrahangos párásító eszközök magas frekvencián rezegve hideg ködöt hoznak létre egy membrán réteg segítségével. Ezáltal a víz apró cseppecskékre bomlik, amelyek vízgőzzé alakulva a levegőbe jutnak, a készülékbe beépített mini ventillátort segítségével. Azonnal egy hűvösebb és nedvesebb környezetben érezhetjük magunkat, a létrejött köd segítségével. A készülék egyedi technológiai háttere teszi lehetővé, hogy tisztított, friss és egészséges levegőt kínáljanak otthonodban.

Ha tetszett a cikk, és te is ismersz valakit, aki horkolással küszködik, tekintsd meg aromaterápiás eszközeinket a linkre kattintva: https://aromacloud.hu/termekek/

Oszd meg másokkal is

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Várj! ne menj még!

500 Ft kedvezményt adunk neked az első rendeléshez.
Használd a kupont a pénztárnál:

500minusz