Az aromaterápia, és az aroma diffúzorok jótékony hatásai az egészségre

Az aromaterápia, és az ezen az elven létrejött aromaterápiás diffúzorok egy rendkívül népszerű otthoni kiegészítőkké váltak sok-sok háztartásban az utóbbi években. Az egyszerű működtetésén felül, egy tökéletes díszítőelemként szolgál a lakásunkban, hiszen már az alap modellek is gyönyörű faberakásos dizájnnal, és változó LED világítással rendelkeznek.  

A rengeteg előnye mellett, a legfontosabb tényező az általa nyújtott jótékony hatásai az egészségre. Mai cikkünkben igyekeztünk összeszedni a leggyakoribb betegségeket, és tüneteket, amik enyhítéséül szolgálhat az aromaterápia .

Orrvérzés

A száraz orrnyálkahártya minden lélegzetvételnél nemcsak kellemetlen, de számos egészségügyi problémához is vezethet: gyakori orrvérzés jelentkezhet, és fogékonyabbá válhatunk a fertőzésekre.

Az aroma diffúzorok, avagy  hidegpárásító készülékek által keletkezett pára segít megőrizni az orrnyálkahártya nedvességtartalmát, ezzel megelőzve a kiszáradást, az irritációt és az esetleges vérzést. Membár réteg segítségével hideg köd jön létre, ezáltal a víz apró cseppecskékre bomlik, amelyek vízgőzzé alakulva a levegőbe jutnak, a készülékbe beépített mini ventillátort segítségével. Azonnal egy hűvösebb és nedvesebb környezetben érezhetjük magunkat, a létrejött köd segítségével. A készülék egyedi technológiai háttere teszi lehetővé, hogy tisztított, friss és egészséges levegőt kínáljanak otthonodban.

Horkolás

A horkolás egy igencsak kellemetlen rémálom mind a horkoló, továbbá az örökké kialvatlan párja, vagy annak elszenvedője számára. 

A horkolás kialvatlansághoz vezethet mindkét fél számára, a hosszú távú kialvatlanság  pedig ingerlékenységhez, kimerültséghez, koncentráció hiányhoz, gyakori fejfájáshoz és egy egyéb betegségekhez.

A horkolást a szájban és a torokban található izmok ellazulása okozza. Ezek az izmok ilyenkor annyira ellazulnak, hogy blokkolják a légcsatornákat. Rezegnek, bármikor csak  levegő halad át a torkon, így egy szokatlan, rezgő hangot, a horkolást eredményezi.

Az ideális páratartalom egy lakásban 40-60% között mozog. A száraz levegő általánosságban orrdugulást okozhat, valamint felerősítheti az allergiás tüneteket, amik szintén horkoláshoz vezethetnek az éjszakai alvás folyamán. Az aroma diffúzorok által megnövekedett páratartalom is már segíthet megnyugtatni a légutakat, ezáltal csökkentve a gyulladást, és megállítani a horkolást. 

Éjszakai orrdugulás

Az éjszakai orrdugulás a felnőtteket és a gyermekeket egyarántérinti : az alig átjárható légutak akadályoznak a légzésben, a nyugodt alvásban, a pihenésben, orrvérzéshez vezethetnek. Száraz levegő esetén kiszárad a nyálkahártya, nem tudja védő funkcióját betölteni, gyakrabban elkaphatunk felső légúti betegségeket. A túl száraz levegő belélegzése kellemetlen feszítő érzést okoz, ez ellen az orrnyálkahártya védekezni próbál, így az is megeshet, hogy a túlzott orrváladék termelés miatt dugul be reggelre az orrunk.

A kellő páratartalommal rendelkező környezet, segíthet az orrnyálkahártya nedvességének fenntartásában, amely nagyban hozzájárul az éjszakai orrdugulás megszüntetésében.

Az ideális páratartalom egy hálószobában, szobahőmérsékleten  40-60% között van.

A párásító készülékek segíthetnek pótolni és előállítani a megfelelően párás közeget.

További betegségekkel és tünetekkel érkezünk következő cikkünkben, kifejtve, amikre hatással lehet az az aromaterápia, és a diffúzorok működése:

  • Száraz köhögés ellen
  • Hörghurut enyhítésére
  • Aszthma enyhítésére
  • Allergiás tünetek enyhítésére
  • Stresszoldásra

Ha tetszett a cikk, és úgy gondolod hogy a felsorolt tünetek valamelyike jellemző rád, vagy bárkire a környezetben, az alábbi linken elérheted az aromaterápiás diffúzorokat: https://aromacloud.hu/termekek/

psszt… szeretnénk megjutalmazni téged a cikk elolvasásáért egy 10%-os kuponkóddal, amit az Aromaterápiás diffúzorod árából engedünk, a következő rendelésedkor.

Használd a pénztárnál az “AROMACLOUD10” kuponkódot, és 10% kedvezményben részesülsz.
FIGYELEM: Mindössze 20db kuponunk van az olvasók számára!

Oszd meg másokkal is

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: email

Várj! ne menj még!

500 Ft kedvezményt adunk neked az első rendeléshez.
Használd a kupont a pénztárnál:

500minusz